Volg Turkijereiziger op Hyves Turkijereiziger op Facebook Volg Turkijereiziger op Twitter
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2

Bodrum


Bodrum is vooral bekend om de witte vissershuisje met hun karakteristieke architectuur en het grote kasteel van St. Peter. Bodrum is ook het verzamelpunt van Turkse en internationale kunstenaars. Misschien is dit omdat hier in de oudheid Hallicarnassus lag, de geboorteplaats van Herodotus, de Vader van de geschiedenis.

Het kasteel bij BodrumPlaatsbeschrijving

Bodrum, het St. Tropez van Turkije, is een zeer toeristische havenplaats. Het dagelijks leven speelt zich grotendeels af rond de grote jachthaven. Achter de haven ligt een levendige boulevard met veel terrasjes. Het centrum is erg druk, er zijn zeer veel uitgaansmogelijkheden en winkeltjes, voornamelijk juweliers, lederwarenzaken en souvenirwinkels. Buiten het centrum zijn de winkels wat meer op de plaatselijke bevolking gericht. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door het kasteel van St. Peter, gebouwd in de 15de eeuw. Tegenwoordig is Bodrum één van de meest schilderachtige vakantiebestemmingen in Turkije met een zeer gevariëerd uitgaansleven.

Strand

Het strand bij Bodrum is klein en bezaaid met fijn grind en deels met keien, en voor de strandliefhebbers niet bijzonder. Er zijn echter goede stranden in de bij buurt bij o.a. Bardakçi, Gümbet, Bitez. Deze stranden zijn gemakkelijk per boot of Dolmus te bereiken.

Uitgaansmogelijkheden

Bodrum staat bekend om het meest uitbundige nachtleven van Turkije. Er zijn talloze uitgaansmogelijkheden, zoals ca. 50 bars en 4 discotheken waaronder één van de beroemdste openluchtdiscotheken van Europa: Halikarnas. In het centrum bevinden zich ca. 100 eetgelegenheden, voornamelijk eenvoudige Turkse restaurants. Tevens zijn er enkele pizzeria's, een Chinees restaurant en enkele fastfoodrestaurants. Voor de filmliefhebbers zijn er twee bioscopen.

Sport

Bodrum heeft diverse sportfaciliteiten. Bij diverse accomodaties zijn er tennisbanen en mogelijkheden tot windsurfen of zeilen. Tevens zijn er 8 duikscholen. Beginnerscursussen zijn inclusief PADI- of CMAS-brevet. Verder zijn er mogelijkheden voor paardrijden, waterskiën, jetski, snorkelen, bananariding, waterfietsen en kanoën. Ook is er een fitnesscentrum en een bowlingcentrum

Excursies


Het Kruisvaarderskasteel


Dit kasteel is gebouwd in 1402 en diende om de haven van Bodrum te beschermen. Het kasteel is geopend (behalve op maandag) van 09.00 tot 19.00 uur en de toegang is gratis. Museum voor Onderwaterarcheologie Dit museum bevindt zich in het kruisvaarderskasteel. Het laat de technieken zien die gebruikt werden om 's werelds oudste scheepswrak te onderzoeken.

Mausoleum


Dit is het graf van Koning Mausolus. Dit graf was zó mooi, dat het één van de zeven wereldwonderen uit de Oudheid was. Vroeger was dit gebouw 55 meter hoog, nu zijn er alleen nog de fundamenten en wat beeldhouwwerk zichtbaar.

Pamukkale


Pamukkale, ook wel 'Het Katoenen Kasteel' genoemd, is een wonderlijk natuurverschijnsel. Kalkhoudende warmwaterbronnen borrelen hier al eeuwen uit de grond. Hierdoor zijn er gigantische kalkterrassen gevormd. Hier lag in de oudheid de stad Hierapolis. De antieke thermale baden die hier lagen zijn gerestaureerd en behoren nu tot het archeologisch museum.
Bekijk foto's van Pamukkale.

Naar Bodrum

De aanvlieghaven voor Bodrum is Bodrum Airport. Dit vliegveld ligt op zo'n 30 km afstand van Bodrum zelf. De vlucht vanuit Nederland naar Bodrum bedraagt ongeveer 3 1/2 uur en de transfer van het vliegveld naar Bodrum ca. 45 minuten.

Kaart Turkije
Van Bodrum naar:
Afstand (km)
Tijd (uur)
Ankara
785
13
Istanbul 830 13
Kusadasi 151 2,5
Marmaris 165 3

Heb jij Bodrum bezocht? Laat ons je ervaringen weten: bijvoorbeeld welk hotel/pension had je, hoe was het hotel/pension, tips, prijzen, leuke en minder leuke dingen kun je mailen naar info@turkijereiziger.nl. Jouw tips kunnen van pas komen voor andere reizigers.