Volg Turkijereiziger op Hyves Turkijereiziger op Facebook Volg Turkijereiziger op Twitter
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2

Kemer


Kemer is een moderne badplaats, prachtig gelegen aan de voet van het majesteuze Taurusgebergte. Dit kleine, gezellige vakantieplaatsje ligt idyllisch tussen de pijnbomen, aan prachtige baaien met intens blauw water. Ideaal voor natuurliefhebbers, want het landschap wordt niet ontsiert door moderne hoge hotels. Bij de jachthaven zijn talloze winkeltjes te vinden, zoals lederwarenzaken, modezaken, maar ook veel restaurantjes, cafétjes en barretjes, velen met gezellige terrasjes.

De stranden van Kemer

Bij Kemer liggen er twee stranden: het Kemer-strand en het Ayisigi-strand. Het Kemer-strand is een grind/kiezelstrand. Er zijn mogelijkheden tot het huren van ligbedden en parasols. Verder zijn er douches, kleedcabines, toiletten en ca. 15 barretjes. Het Ayisigi-strand is een grindstrand met stroken kiezels. Ook hier zijn er mogelijkheden tot het huren van ligbedden. Tevens zijn hier parasols, douches en kleedcabines. In het park achter het strand zijn de toiletten en enkele restaurantjes. Bij beide stranden loopt de zeebodem vrij snel af.

Uitgaan in Kemer

Er zijn ca. 15 barretjes, waarvan enkele met een terras. Tevens zijn er 3 discotheken en 2 discobars. De ca. 75 eetgelegenheden hebben bijna allemaal een terras, en het zijn voornamelijk Turkse restaurants. Verder zijn er enkele snackbars en cafetaria's.

Sport

Bij diverse accomodaties zijn er mogelijkheden om te tennissen. Op verschillende plaatsen op de stranden zijn er mogelijkheden tot het huren van surfplanken. Er zijn 5 duikscholen, beginnerscursussen zijn inclusief CMAS-, PADI-, of NAUI-brevet. Andere mogelijkheden zijn paardrijden, bananariding en parasailing. Er worden o.a. waterscooters, motorboten, kneeboards en kano's verhuurd.

Excursies


Nomadendorp


In het nomadendorp kun je zien hoe de nomaden leven en hoe zij traditionele ambachten beoefenen.

Jeepsafari


Trek met een jeep het Taurusgebergte in om zo dit prachtige gebied te ontdekken.

Bootexcursie


Je vaart met een bootje langs de Middellandse Zee-kust. Ontdek ongerepte eilanden en neem een duik in het heldere water van de Middellandse Zee.

Pamukkale


Pamukkale, ook wel 'Het Katoenen Kasteel' genoemd, is een wonderlijk natuurverschijnsel. Kalkhoudende warmwaterbronnen borrelen hier al eeuwen uit de grond. Hierdoor zijn er gigantische kalkterrassen gevormd. Hier lag in de oudheid de stad Hierapolis. De antieke thermale baden die hier lagen zijn gerestaureerd en behoren nu tot het archeologisch museum.
Bekijk foto's van Pamukkale.

Cappadocie


Ongeveer 30 miljoen jaar geleden was Cappadocie het centrum van vulkanische activiteit. Eeuwenlange erosie heeft de vulkanische as bewerkt, en zo zijn diepe kloven en dalen uitgesleten. Op deze manier zijn ook de wonderlijke kegels, de fairy chimneys, ontstaan. De oorspronkelijke bewoners van dit gebied ontdekten dat de grond relatief zacht was, en hebben in de grond hun huizen uitgehakt. Je bezoekt ook de ondergrondse stad, waar duizenden mensen hebben gewoond.
Bekijk foto's van Cappadocie.

Naar Kemer

De aanvlieghaven voor Kemer is Antalya. De vlucht vanuit Nederland naar Antalya bedraagt ongeveer 3 1/2 uur en de transfer van het vliegveld naar Kemer ca. 1 uur.

Kaart Turkije

Heb jij Kemer bezocht? Laat ons je ervaringen weten: bijvoorbeeld welk hotel/pension had je, hoe was het hotel/pension, tips, prijzen, leuke en minder leuke dingen kun je mailen naar info@turkijereiziger.nl. Jouw tips kunnen van pas komen voor andere reizigers.