Volg Turkijereiziger op Hyves Turkijereiziger op Facebook Volg Turkijereiziger op Twitter
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2

Marmaris


Jachthaven van MarmarisTurkije's grootste jachthaven is gelegen in Marmaris. Deze haven is dan ook een uitstekend vertrekpunt voor cruises of rondvaarten. Ook vertrekt er hier regelmatig een boot naar het Griekse Rhodos, wat hiervandaan maar drie uur varen is. Marmaris is dan ook uitgegroeid tot een zeer toeristische badplaats, waar vooral de watersportliefhebber zeker aan zijn trekken komt.

Over Marmaris

Marmaris is gelegen aan een prachtige, grote baai. De grote, moderne jachthaven is het startpunt voor veel excursies en boottochtjes. Achter de jachthaven ligt het oude centrum van Marmaris. De kade is autovrij gemaakt, waardoor er veel plaats is voor terrasjes van de vele eetgelegenheden. Naast het oude centrum ligt de zeer drukke toeristenwijk. Hier bevindt zich ook het strand, evenwijdig aan een drukke hoofdweg. Langs deze weg is het een aaneenschakeling van hotels, bars en winkels. Er zijn meerdere winkelcentra dus ook de kooplustige toerist kan hier zijn hart ophalen. De winkels zijn vooral supermarkten, souvenirwinkels, juweliers, lederwarenzaken en kledingzaken.

Het strand van Marmaris

Het strand bij Marmaris is gemiddeld tien meter breed. Het strand wordt hier en daar onderbroken door steigertjes, betonplateaus en rivierbeddingen. In de maanden april t/m oktober zijn er mogelijkheden tot het huren van ligbedden met parasol. Verder zijn er douches met kleedcabine en verschillenden bars en cafetaria's.

Uitgaan in Marmaris

Wie van uitgaan houdt, kan in Marmaris alle kanten uit. Er zijn zeer veel barretjes, waarvan de meesten in de Bar Street, vlak achter de jachthaven. In het oude centrum zijn eenvoudige Turkse cafe's en theelokalen gevestigd. In verschillende bars is er regelmatig live-muziek. Verder zijn er diverse discotheken en discobars, de meeste ook weer in de Bar Street. Er zijn zeer veel restaurantjes, voornamelijk langs de boulevard. Het aanbod is gevariëerd: eenvoudige Turkse restaurantjes, pizzeria's, Chinese- en Indische restaurants en enkele fastfoodrestaurants.

Sport

Diverse hotels hebben een tennisbaan. Er zijn in Marmaris ca. 20 duikscholen. Enkele duikscholen hebben mogelijkheden voor nachtduiken of haaienduiken. Overige sportmogelijkheden zijn o.a. windsurfen, zeilen, waterskiën, kanoën, waterfietsen, parasailing, karten, bowlen en beachvolleybal. Let wel: alle gemotoriseerde watersporten mogen alleen worden beoefend vanaf een voor de kust gelegen eiland.

Excursies


Rotsgraven van Dalyan

Kaunos


Rond het begin van onze jaartelling was Caunos, gelegen bij Dalyan, een belangrijke handelsstad waar voornamelijk zout en slaven werden verhandeld. Toen de haven verzandde, verloor de stad haar belangrijke positie. De overblijfselen geven een goede indruk hoe de stad er uit moet hebben gezien. De bekendste overblijfselen zijn de rotsgraven, die hoog boven Dalyan in de rotsen zijn uitgehouwen.
Bekijk foto's van Kaunos.

Heetwaterbronnen en modderbaden


Vanuit Dalyan vertrekken er regelmatig boten naar de heetwaterbronnen of de modderbaden. De heetwaterbronnen waren in de tijd van de Romeinen al bekend om hun heilzame krachten. Het water borrelt uit de grond en heeft een temperatuur van 40°C. Vanwege de vele mineralen in dit water, is deze bron zeer geschikt voor mensen met spieraandoeningen. Voor wie er tien jaar jonger uit wil zien, zijn er de modderbaden. Smeer uzelf helemaal in met de modder, en als de modder gedroogd is, neemt u een koude douche. Hierna nog een kwartier in het warm-waterbad, en u voelt zich als herboren!

Jeepsafari


Je trekt met een jeep het gebied achter Marmaris in om hier het prachtige binnenland te ontdekken.

Paragliding


Je vertrekt met jeeps richting Ölüdeniz bij Fethiye. Het strand van Ölüdeniz staat bekend als het mooiste van Turkije. Hier maak je samen met een instructeur een sprong van ca. 1500 meter hoogte. In de 30 tot 45 minuten dat je aan je parachute naar beneden daalt, krijg je een prachtig uitzicht over de omgeving.
Meer informatie over paragliding.

Pamukkale


Pamukkale, ook wel 'Het Katoenen Kasteel' genoemd, is een wonderlijk natuurverschijnsel. Kalkhoudende warmwaterbronnen borrelen hier al eeuwen uit de grond. Hierdoor zijn er gigantische kalkterrassen gevormd. Hier lag in de oudheid de stad Hierapolis. De antieke thermale baden die hier lagen zijn gerestaureerd en behoren nu tot het archeologisch museum.
Bekijk foto's van Pamukkale.

Cappadocie


Ongeveer 30 miljoen jaar geleden was Cappadocie het centrum van vulkanische activiteit. Eeuwenlange erosie heeft de vulkanische as bewerkt, en zo zijn diepe kloven en dalen uitgesleten. Op deze manier zijn ook de wonderlijke kegels, de fairy chimneys, ontstaan. De oorspronkelijke bewoners van dit gebied ontdekten dat de grond relatief zacht was, en hebben in de grond hun huizen uitgehakt. Je bezoekt ook de ondergrondse stad, waar duizenden mensen hebben gewoond.
Bekijk foto's van Cappadocie.

Naar Marmaris

De aanvlieghaven voor Marmaris is Dalaman. De vlucht vanuit Nederland naar Dalaman bedraagt ongeveer 3 1/2 uur en de transfer van het vliegveld naar Marmaris ca. 90 minuten.

Kaart Turkije

Heb jij Marmaris bezocht? Laat ons je ervaringen weten: bijvoorbeeld welk hotel/pension had je, hoe was het hotel/pension, tips, prijzen, leuke en minder leuke dingen kun je mailen naar info@turkijereiziger.nl. Jouw tips kunnen van pas komen voor andere reizigers.