Volg Turkijereiziger op Hyves Turkijereiziger op Facebook Volg Turkijereiziger op Twitter
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2

Uludag


Skien in TurkijeTurkije is als wintersportbestemming in Nederland niet zo bekend. Toch is het mogelijk om in Turkije een wintersportvakantie door te brengen en het wordt steeds aantrekkelijker. Een van de meest bekende gebieden ligt bij de populaire plaats Uludag, op slechts 5 uur rijden van Istanbul. Het is een sneeuwzekere bestemming gelegen in het Uludag National Park, een ongerept natuurgebied met een hoogte van ruim 2000 meter.

In de oudheid was Uludag bekend als Olympos Misios, in de mythologie de plek waar de goden de Trojaanse oorlog bekeken. Tegenwoordig bestaat Uludag uit hotels en gezellige bars. Na een dag skieën, vindt de après ski plaats op één van de vele terrasjes. Omdat de jetset van Istanbul in de weekenden in Uludag komt stappen, is het nachtleven van Uludag uitermate populair. De zeer bezienswaardige stad Bursa ligt op 36km afstand en Istanbul op 150km. Een combinatie van cultuur en skiën is dus zeer goed mogelijk.

Het skigebied is zeer afwisselend en de hoogte varieert van 1750 meter tot 2540 meter, het biedt uitstekende mogelijkheden tot alpineskiën, snowboarden, cross country en heliskiën. De beginnende en de ervaren skiër/snowboarder vindt in Uludag 15 km blauwe pistes, 12 km rode pistes en 3 km zwarte pistes.
Daarnaast zijn er nog 30 km ongeprepareerde pistes. Er is een cabinelift, 7 stoeltjesliften en 6 sleepliften, sinds 2002 is het veelzijdige wintersportgebied uitgerust met een sneeuwkanon.
Het seizoen loopt van november tot eind maart en de beste condities vindt men in de periode half december tot medio maart, de gemiddelde sneeuwval is dan ca 3 meter.
De piste is geopend van 09.00-17.00 uur, er is een kinderskischool vanaf 4 jaar en de skileraren spreken Engels/Duits.
Elk hotel in Uludag heeft een aantal eigen skiliften in beheer en je krijgt een skipas die uitsluitend geldig is voor de liften van het door u gekozen hotel. Voor de overige liften kan ter plaatse een pas worden aangeschaft. Het is mogelijk ski-en snowboard materiaal te huren.

Naar Uludag

Uludag ligt op 150 kilometer afstand van Istanbul, Bursa ligt op 36 kilometer, 40 minuten rijden.

Kaart Turkije

Heb jij Uludag bezocht? Laat ons je ervaringen weten: bijvoorbeeld welk hotel/pension had je, hoe was het hotel/pension, tips, prijzen, leuke en minder leuke dingen kun je mailen naar info@turkijereiziger.nl. Jouw tips kunnen van pas komen voor andere reizigers.