Volg Turkijereiziger op Hyves Turkijereiziger op Facebook Volg Turkijereiziger op Twitter
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2

Ballooning


BallooningHet is weliswaar niet zo spectaculair als raften of paragliding, maar het is toch een ervaring om nooit te vergeten: een tochtje met een hete-luchtballon. Wellicht de mooiste plek op aarde om zo'n tocht te maken is in Cappadocie.
Je wordt 's ochtends rond een uur of zes (afhankelijk van de zonsopgang) opgepikt bij je pension. Je wordt met een busje naar een grote open plek gebracht waar de ballonnen worden opgeblazen. Dit is op zich al geweldig om te zien maar het mooiste moment is als je in de lucht hangt en je ziet de eerste zonnestralen achter de vulkaan Erciyes.

Je vliegt één tot anderhalf uur boven Cappadocie waarbij je afhankelijk bent van de wind waar je heen wordt gebracht. Eenmaal op de grond wordt je verwelkomd met een champagne-ontbijt en krijg je je vlucht-certificaat overhandigd. Een tochtje met een hete-luchtballon kost zo'n € 140,- tot € 230,- afhankelijk van de duur van de vlucht en waar je de tocht boekt. De kosten van een vlucht zijn zo hoog vanwege de verzekering. Een goedkopere vlucht is misschien aantrekkelijker, maar vaak wordt er dan bezuinigd op de verzekering.

Verblijf in Cappadocië

Een erg leuk pension in Göreme is Kemal's guesthouse. Kemal kan desgewenst een ballonvlucht voor je regelen. In andere plaatsen in de buurt worden ook ballontochten georganiseerd, maar in Göreme zit je in het hartje van Cappadocie. Omgeven door de vele valleien is Göreme een uitstekende uitvalsbasis voor urenlange wandelingen.

Naar Göreme

Göreme is makkelijk met de bus te bereiken. Er zijn drie busmaatschappijen die rechtstreeks o.a. van Istanbul naar Göreme rijden: Nevtur, Göreme Tur en Kapadokya. Andere maatschappijen rijden naar Nevsehir, vanwaar tussen 07.30 en 19.30 elk half uur een busje naar Göreme rijdt. Vanuit vrijwel elke grote plaats in Turkije zijn rijden er bussen naar Göreme.