Volg Turkijereiziger op Hyves Turkijereiziger op Facebook Volg Turkijereiziger op Twitter
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2

Paragliding


ParaglidingIn Turkije vindt je waarschijnlijk de mooiste plek ter wereld voor een parapente-vlucht, ofwel paragliding. Olüdeniz is het paradijs voor een tandem-sprong of de zelfstandige paraglider.

Paragliding is iets waar de mens al eeuwen van droomde: vrij als een vogel kunnen vliegen. Paragliden is de meest eenvoudige en natuurlijke maar ook een veilige vorm van vliegen. De parapente-uitrusting bestaat uit een speciaal scherm wat lijkt op een parachute. Deze is zo klein dat hij gemakkelijk in een kleine rugzak past. Door gebruik te maken van thermiek kun je urenlang in de lucht blijven en het enige wat je hoort is de wind.

Tandem-parapente

Als je nog nooit een parapente-sprong gemaakt hebt, kun je een tandem-sprong maken. Je hangt samen met de piloot aan één scherm. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben, de piloot doet al het werk voor je. Wel krijg je voor je sprong een uitgebreide instructie over de start- en landingsprocedure. Je staat samen met je piloot bovenop een berg en je moet zo hard mogelijk gaan rennen. Plotseling valt de grond onder je voeten weg en je hangt vrij als een vogel in de lucht, genietend van het geweldige uitzicht onder je.

Een tandem-sprong kost ca. € 99,-. Dit is inclusief harnas, helm en verzekering. Het is mogelijk om een sprong te maken in Olüdeniz of in Kas. Een sprong duurt zo'n 30 tot 60 minuten.

Cursussen

Je kunt ook verschillende cursussen volgen zodat je een zelfstandige sprong kunt maken.

Two day taster

Ideaal als je het paragliden zelf wilt proberen. De eerste dag ben je voornamelijk bezig met het omgaan met de paraglider, terwijl er de tweede dag ook echt gevlogen wordt. Kosten: ca. € 125,-

Elementary Pilot Course

De basis om zelfstandig te kunnen vliegen. Je leert zaken als pre-flight checks, start en landing, alsmede enige theoretische zaken. Deze cursus duurt ca. 4 dagen, afhankelijk van het weer. Kosten van deze cursus zijn ca. € 600,-.

Verblijf

Tandem ParaglideOlüdeniz ligt op 8,5 km van Fethiye. Kas ligt op 110 km afstand. In beide plaatsen zijn voldoende pensions en hotels.

Fethiye tourist office
Telefoon: (0090) (0)252 614 1527

Olüdeniz tourism development co-operative
Telefoon: (0090) (0)252 617 0135

Kas tourist office
Telefoon: (0090) (0)242 836 1338

Meer informatie

www.skysports-turkey.com
www.paragliding.org
paragliding.pagina.nl

Heb jij de sprong gewaagd? Laat ons je ervaringen weten: bijvoorbeeld welk hotel/pension had je, hoe was het hotel/pension, tips, prijzen, leuke en minder leuke dingen kun je mailen naar info@turkijereiziger.nl Jouw tips kunnen van pas komen voor andere reizigers.