Volg Turkijereiziger op Hyves Turkijereiziger op Facebook Volg Turkijereiziger op Twitter
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2

Ambassade


Nederland heeft in bijna alle landen ter wereld een ambassade en/of een consulaat. Deze zijn gevestigd in de hoofdsteden. Wanneer in een land geen diplomatieke vertegenwoordiging aanwezig is, kunt u zich richten tot de ambassade of consulaat van een ander land van de Europese Unie.

Mocht u in het buitenland in moeilijkheden komen, die u zelf niet op kunt lossen, dan kunt u de hulp inroepen van de Nederlandse ambassade of het Nederlandse consulaat.

Noodpaspoort

Bij verlies of diefstal van papieren is het handig als u kopie├źn van uw paspoort heeft. U kunt dan sneller aan een vervangend reisdocument geholpen worden.

Overmaken van geld

Voor het overmaken van geld moet er sprake zijn van een noodsituatie, bijvoorbeeld als u een vliegticket nodig heeft voor een onmiddelijke terugkeer naar Nederland.

Arrestatie

Wanneer u gearresteerd wordt in het buitenland, kunt u het beste zo snel mogelijk de hulp inroepen van de ambassade of het consulaat. Zij kunnen niet zorgen dat iemand vrij komt, maar zij kunnen wel behulpzaam zijn bij het doorgeven van berichten aan familie, bemiddeling bij het overmaken van geld voor een advocaat of noodzakelijke aanschaffingen in de gevangenis.