Volg Turkijereiziger op Hyves Turkijereiziger op Facebook Volg Turkijereiziger op Twitter
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2

Veilig op reis


Je wilt natuurlijk een leuke, gezellige vakantie zonder dat je in aanraking komt met criminelen, politie of de douane. Je kunt deze problemen proberen te voorkomen door je aan een aantal regels te houden.

Drugs- en sextoerisme

Het binnensmokkelen van drugs is natuurlijk strafbaar. Sommige landen hebben extreem hoge straffen, en maken geen verschil tussen hard- en softdrugs. Ook als iemand u op het vliegveld benaderd met de vraag, of u een pakketje voor deze persoon wilt meenemen, moet u dit beslist niet doen.
Mocht u medicijnen meenemen, zorg dan dat u een geneesmiddelenpaspoort heeft (zie reisdocumenten), zodat u kunt bewijzen dat het inderdaad medicijnen zijn en geen drugs.
Er zijn ook landen die in trek zijn vanwege het sextoerisme. U loopt echter het risico op lange gevangenisstraffen, zeker als de omgang met minderjarigen is.

Omgangsregels

Heb respect voor de cultuur van het land dat u bezoekt. Ga bijvoorbeeld niet in een korte broek of luid pratend een moskee binnen. Ook wordt naaktrecreatie niet overal getolereerd. Als u een foto wilt maken van mensen, vraag dit dan altijd van te voren, het ongevraagd fotograferen van mensen kan agresiviteit opwekken. Tevens is het in veel landen verboden om foto's te maken van militaire objecten, vliegvelden of heilige plaatsen.

Tips