Volg Turkijereiziger op Hyves Turkijereiziger op Facebook Volg Turkijereiziger op Twitter
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2

Vervoer


In het buitenland gelden vaak andere verkeersregels. Ook zijn de wegen niet overal even goed. Pas daarom uw rijgedrag en snelheid aan aan de ter plaatse geldende verkeersregels.

Huren

Wilt u in het buitenland een voertuig huren, verzeker uzelf er dan van, dat het bedrijf waar u huurt ook daadwerkelijk een gerenommeerd bedrijf is. Lees goed de huurvoorwaarden en ga na of het voertuig verzekerd is. Vraag ook altijd om een kopie van de huurovereenkomst, die getekend is door de verhuurder.
De meeste ongelukken gebeuren met een brommer of een scooter. Over de leeftijd wordt meestal niet moeilijk gedaan en een helm wordt ook niet altijd geleverd, terwijl dat wel verplicht is.

Eigen vervoer

Als u met uw eigen vervoer op reis gaat, zorg dan dat het voertuig en papieren in orde zijn. Bij de papieren horen uiteraard een (internationaal) rijbewijs, en een groene kaart. De geldigheid daarvan dient door de verzekeraar uitgebreid te worden tot het desbetreffende land.

Fiets

Niet in elk land zijn de fietspaden zo goed als in Nederland. Er zijn zelfs landen waar de fiets een minder gebruikelijk vervoermiddel is, er wordt dan ook weinig rekening met fietser gehouden. Het is dan ook aan te raden om een fietshelm te dragen.

Tips