Volg Turkijereiziger op Hyves Turkijereiziger op Facebook Volg Turkijereiziger op Twitter
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2

Verzekeringen


Ook in het buitenland is er altijd de kans op pech of ongelukken. Ook kunt u bagage verliezen of u kunt het slachtoffer worden van diefstal. Het is dus verstandig om goed te informeren wat uw verzekering wel en niet vergoed.

Ziekte en ongeval

Kosten die gemaakt worden in het buitenland voor bijvoorbeeld ziekenhuisopname of repatriƫring worden vaak niet gedekt door een standaardziektekostenverzekering. Het is dus belangrijk te weten waarvoor u verzekerd bent en tot welk bedrag.

Diefstal en verlies

Omdat een inboedelverzekering diefstal van uw bagage op reis niet dekt, is het zinvol om een aanvullende verzekering af te sluiten tegen diefstal en verlies van goederen en eventueel geld en cheques.

Annuleren

Een annuleringsverzekering is handig als u een reis heeft geboekt, en u moet die reis door omstandigheden afzeggen. Een annuleringsverzekering kost 4,5 % van de reissom. Er gelden natuurlijk wel enkele voorwaarden, u kunt niet om elke reden uw reis afzeggen.

Motorvoertuigen

Wilt u met uw eigen vervoer op reis, dan moet u tenminste WA verzekerd zijn. Ga wel even na of de bedragen die vergoed worden op grond van uw verzekering, ook in het buitenland toereikend zijn. Claims uit het buitenland kunnen voor Nederlandse begrippen erg hoog uitvallen.

Tips